Bouwtak Groep Sleuyter kampt met economische werkloosheid

Redactie KW

De werknemers van de bouwtak binnen Groep Sleuyter uit Oostende zitten de jongste maanden meer thuis dan hun lief is. De vakbonden en de zowat 35-tal personeelsleden vrezen dan ook voor een stevige herstructurering of zelfs een faillissement. “Maar er moet absoluut niet gevreesd worden voor een faillissement”, klinkt het bij Groep Sleuyter.

Het personeel binnen de bouwtak zit al sinds november, op een paar verplichte werkweken na, thuis. Ze maken zich dan ook zorgen. “Ook wij hebben geen idee wat er zich afspeelt”, aldus Stefaan Vandaele van ACV. “We krijgen voorlopig weinig antwoorden van de directie, behalve dat er hoop is op een betere toekomst. De directie meent dat overleg op dit moment niet aan de orde is.”

Toch vrezen de vakbonden voor de toekomst. “Er zal op zijn minst afgeslankt worden en mogelijk worden nog enkele activiteiten afgestoten”, aldus Luc Geerardyn van ABVV. Volgens de bonden staan heel wat gebouwen en ook materialen nu al in de etalage.

Groep Sleuyter meent dat er inderdaad werk wordt gemaakt van een kostenefficiënte oefening. “Als een kraan de helft van de tijd stilstaat, kun je je afvragen of we die dan niet beter huren”, aldus Cathérine Heyman, HR-manager. “We zijn hard aan het zoeken naar oplossingen en willen tegen het einde van deze maand meer duidelijkheid verschaffen aan het personeel en de sociale partners.”

De vakbonden vrezen echter dat gezocht wordt naar een manier om zo zacht mogelijk failliet te gaan. “Maar we horen dat het alleszins de bedoeling is om door te gaan. Als de kosten kunnen gedrukt worden, is een goede doorstart evenzeer mogelijk. Het personeel leeft momenteel in onzekerheid, dus we hopen dat die oplossing er komt”, proberen de vakbonden positef te blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier