Bouwonderneming Romel uit Izegem verhuist naar Gullegem

Redactie KW

Bouwonderneming Romel uit de Leenstraat verhuist deze week definitief naar het industrieterrein in Gullegem. “In april start de afbraak van de site in de Leenstraaat en in juni starten we op die plaats met de bouw van het project Ter Beurse”, zegt Brecht Romel.

Vorig jaar maakte de familie Romel bekend dat de gelijknamige bouwonderneming begin dit jaar naar het industrieterrein in Gullegem zou verhuizen. Op de site in de Leenstraat wilde Romel woonproject Ter Beurse realiseren. “Een verhuis drong zich op omdat er al jaren klachten van buurtbewoners over geluids- en andere overlast waren. Het bedrijf is er al vele jaren gevestigd en de woonwijk kwam er pas nadien”.

“Het bedrijf kan op deze plaats in Izegem ook niet meer uitbreiden. Daarom zochten we naar een geschikt bedrijfsterrein op een andere plaats. We keken eerst voor een locatie aan het kanaal, maar dat is toen niet doorgegaan. Via een goede kennis in Gullegem zijn we dan op die Gullegemse locatie gestoten, waar we nu één grote hangar van 50 op 200 meter hebben en niet meer meerdere kleinere hangars zoals in Izegem.”

Romel verhuisde al haar prefabafdeling Kolon naar Gullegem. “Een afdeling waar we prefabbalken, -kolommen, -trappen, enz… fabriceren. Een afdeling waarvan we het volume nog willen uitbreiden door in te spelen op Henegouwen en Noord-Frankrijk.”

(IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier