Bouwondernemer Camiel Versluys overleden

Redactie KW

Op 92-jarige leeftijd overleed in het RVT Westerhauwe in Bredene Camiel Versluys, vader van reder Willy en bouwondernemer Freddy en grootvader van bouwpromotor Bart Versluys.

Camiel Versluys nam begin jaren vijftig in Bredene het bouwbedrijf van zijn vader Gustaaf over. In de naoorlogse jaren en met de Golden Sixties in het vooruitzicht concentreerde Camiel zich vooral op de bouw van appartementen langs onze kust. Zo realiseerde hij in Oostende tientallen residenties. Ook een aantal nieuwe vleugels van de voormalige St.-Jozefsklniniek zijn van zijn hand, net als De Volksbond in de Dr. Coolenstraat.

In 1970 kwamen de zonen Willy en Freddy mee aan het roer van het bedrijf. Wat later investeerde Camiel ook in de Oostendse visserij. Zijn zoon Willy zal die tak van het familiebedrijf later verder uitbouwen. In 1982 gaat Camiel op rust en Freddy zet het bouwbedrijf verder. Vandaag is Bouwgroep Verlsuys met haar bouw- en promotieactiviteiten leidinggevend aan onze kust en heeft kleinzoon Bart Versluys vooral in die laatste branche naam gemaakt.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier