Bouwbeurs Roeselare ziet nog niet direct beterschap in sector

Redactie KW

Tijdens de eerste twee weekends van februari is er opnieuw de Bouwbeurs in de Expo Hallen in Roeselare. Volgens de organisatoren blijft de crisis in de sector nog even duren. “Het werkvolume is nog niet gestegen het laatste jaar”, aldus voorzitter Jan Develtere.

De Bouwbeurs vindt plaats in de Expo Hallen in Roeselare op 8, 9, 10, 14, 15 en 16 februari. “Met 189 standen is de beurs opnieuw volledig volzet. Daarbij komt elk aspect van de bouw aan bod. Wie een huis wil zetten, kan hier het hele bouwproces doorlopen”, vertelt voorzitter Jan Develtere. “Tijdens tal van sessies hebben we aandacht voor tal van problematieken in de bouwsector.”

“Daarbij zien we dat de Vlaming nog steeds een baksteen in de maag heeft, maar ook dat het werkvolume nog niet gestegen is. Daarnaast hebben we nog steeds te maken met een grote toevloed van buitenlanders op de verschillende werven. Zeker op de grote werven zijn er nog maar weinig mensen van bij ons. Door de Europese wetgeving kan dat allemaal, helaas schieten we daarmee in onze eigen voeten. Het probleem wordt jaar na jaar erger en het wordt tijd dat men aan de alarmbel trekt. Al zie ik geen beterschap zolang de loonlasten in België zo hoog blijven”, aldus Jan.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier