Bouwbeurs Roeselare vraagt aandacht voor infrastructuur Expo Hallen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Bij de opening van de Roeselaarse Bouwbeurs vroeg de organisatie aandacht voor de infrastructuur van de Expo Hallen. “Blijf investeren, want dergelijke regionale beurzen zetten de stad op de kaart”, aldus voorzitter Jan Develtere.

Je kunt de Bouwbeurs in Roeselare bezoeken op 7, 8, 9, 13, 14 en 15 februari in de Expo Hallen in Roeselare. Dit jaar werd een recordaantal deelnemers van 196 bereikt, daarbij vertegenwoordigers uit alle sectoren van de bouw. Bij de opening had voorzitter Jan Develtere een duidelijke oproep. “De laatste jaren zijn er een aantal regionale beurzen bijgekomen in Roeselare en het ziet er naar uit dat het blijvers zijn. Het is eens te meer een teken hoe belangrijk deze hallen wel zijn. Daarbij een oproep: blijf investeren in de Expo Hallen. Deze beurzen zetten Roeselare op de kaart en zorgen voor een extra stimulans wat betreft de economie in een stad.”

De Bouwbeurs is ook belangrijk voor de verschillende bedrijven die het in de bouwsector niet altijd even gemakkelijk hebben. “Globaal daalt het bouwen in West-Vlaanderen, onder meer omdat men te weinig vertrouwen heeft in het economisch klimaat. Enkel wat het renoveren van woningen betreft, zien we een positieve tendens”, aldus Jan Develtere. “De bouwsector blijft wel belangrijk in onze provincie”, wist gedeputeerde Guido Decorte daar nog aan toe te voegen. “Het aandeel in de economie van West-Vlaanderen valt niet te onderschatten. Een beurs zoals de Bouwbeurs is meer dan ooit relevant in de provincie.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier