Bouwbeurs Roeselare: sector blijft het moeilijk hebben

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Bij de opening van de Bouwbeurs vroeg voorzitter Jan Develtere nog eens aandacht voor de bouwsector, die het moeilijk blijft hebben.

“De Bouwbeurs is opnieuw volzet met een kleine 200 exposanten op 10.000 vierkante meter”, vertelt Bouwbeursvoorzitter Jan Develtere. “Het gaat dus goed met de beurs, maar dat kunnen we jammer genoeg niet zeggen over de sector. Het afgelopen jaar verdwenen opnieuw duizenden banen voor mensen van bij ons die ingenomen werden door goedkope buitenlandse arbeidskrachten. Maatregelen werden beloofd, maar daar hebben we tot nu weinig van gemerkt. Hopelijk werpen die in 2006 eindelijk hun vruchten af.”

Bij de opening benadrukte burgemeester Luc Martens alvast het belang van de bouwsector voor Roeselare. “We willen ons steentje bijdragen door te investeren. Denk maar aan Roeselare Centraal, de Trax-site of de pleinontwikkeling. Allemaal projecten waarbij we vele honderden mensen aan het werk zetten”, stelt hij. “Er wordt sowieso veel gebouwd in onze stad. De afgelopen tien jaar noteerden we 5.000 vergunningen voor woningbouw en 2.800 voor appartementen. Het is de illustratie dat de mensen in onze stad willen wonen en er hun ding doen.”

De Bouwbeurs op 6, 7, 8, 12, 13 en 14 februari van 14 tot 19 uur in Expo Roeselare, op vrijdag open tot 20 uur.

Info: www.bouwbeursroeselare.be

(TD – foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier