Bouwbeurs Roeselare biedt bouwers voldoende mogelijkheden

Onder het oog van tal van notabelen werd de Bouwbeurs zaterdagvoormiddag officieel geopend. (Foto Jos)
Redactie KW

De woning van A tot Z, dat is nog steeds het credo van de Roeselaarse Bouwbeurs. Dit en komend weekend kun je in de Expo Hallen terecht voor 189 standen uit de meest uiteenlopende sectoren van de bouw.

Bij de opening van de Bouwbeurs uitte voorzitter Jan Develtere nog eens zijn bezorgdheid. “Men zegt dat de het ergste van de crisis voorbij is, maar dat is in de bouw zeker niet het geval. Wij voelen nog steeds de gevolgen van de crisis. Getuige daarvan zijn het groot aantal jobs en faillissementen de afgelopen jaren”, aldus Jan Develtere. “Een van de oorzaken hiervan is het groot aantal buitenlandse bouwfirma’s en de goedkopere buitenlandse werkkrachten die de plaats van onze eigen mensen innemen.”

“Ik zie echter wel een lichtpunt in de stijging van het aantal bouwvergunningen, dat heeft te maken met de groeiende bevolking. In die optiek is Roeselare met diverse grote projecten een goed voorbeeld voor de regio. Dat gaat nu misschien gepaard met hinder, maar in de toekomst zal wel duidelijk worden dat dit de juiste keuze is.”

Dat beaamst burgemeester Luc Martens. “Wij denken op termijn. Roeselare moet een stad zijn die de mensen iets te bieden heeft, waar de mensen zich niet kunnen vervelen. Dat vraagt soms courage, maar onze visie kadert in een groter geheel en zal in de toekomst zijn vruchten afwerpen”, aldus de burgemeester.

De Bouwbeurs is te bezoeken op zaterdag 8, zondag 9, maandag 10, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 februari van 14 tot 19 uur, op vrijdag is de beurs tot 20 uur open. Meer info: www.bouwbeursroeselare.be.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier