Bouw van vierde offshore park Nobelwind van start

Op de kade in Oostende wachten de transition pieces, die het tussenelementen vormen tussen de funderingpalen en de pylonen van de windmolens, op transport naar het offshore park. © (fotoML)
Redactie KW

Nu al zijn de parken Northwind en Belwind in gebruik.

Het consortium Parkwind start met de bouw van haar derde eigen windmolenpark. Nobelwind zal uiteindelijk 50 windmolens tellen goed voor 165 MW of 186.000 gezinnen die door het park van elektriciteit zullen worden voorzien.

Momenteel staan al meer dan 20 grote, gele transition pieces op de kaai in Oostende. Straks komen ook de monopiles of funderingspalen via zeetransport toe die de molens moeten dragen. Later volgen dan ook de gondels en wieken van Vestas. De zeekabels zijn al gelegd en het transformatorstation is ook al klaar. Begin mei begint het transport richting Blighbank op ongeveer 50 kilometer van Oostende af. Nobelwind zal gebouwd worden omheen het al eerder geconstrueerde Belwind op de Blighbank. De eerste elektrische stroom wordt verwacht tegen eind dit jaar. Het volledige turbinepark zal operationeel zijn in juli 2017.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier