Bordeeluitbater uit Oostende riskeert jaar cel

De feiten speelden zich van mei 2015 tot juni 2016 af in de Oostendse prostitutiebuurt. © iStock
Redactie KW

Het arbeidsauditoraat heeft een jaar gevangenisstraf en 60.000 euro boete gevorderd voor de 51-jarige uitbater van een bordeel in Oostende. Zijn partner riskeert 36.000 euro boete. Zeven prostituees werden in het zwart tewerkgesteld.

De feiten speelden zich van mei 2015 tot juni 2016 af in de Oostendse prostitutiebuurt. De beklaagden werkten in die periode vanuit de toenmalige Cap Horn, een café in de wijk Hazegras. De politie probeert steeds in kaart te brengen welke vrouwen zich in die buurt prostitueren. Achter de ramen bleken echter niet de prostituees te zitten die op dat moment via Dimona gemeld waren bij de RSZ.

Meerdere prostituees werden voor een beperkt aantal uren aangemeld, maar bleken veel langer te werken. Zeven vrouwen werden zelfs helemaal in het zwart tewerkgesteld.

Vrijspraak gevraagd

Arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere verwees naar het uitgebreide strafblad van de eerste beklaagde. John C., die momenteel in het Zuid-Engelse graafschap Essex woont, werd al meermaals veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen. De Oostendenaar liep ook al tegen de lamp voor drugsfeiten, verboden wapenbezit en sociale inbreuken. Voor hem vorderde de arbeidsauditeur een jaar gevangenisstraf en 60.000 euro boete.

Van een eerdere boete van ruim 15.000 euro heeft de man nog helemaal niets betaald. Zijn partner Cindy R. (40) heeft wel nog een blanco strafblad en riskeert 36.000 euro boete voor haar aandeel in de zaak.

De verdediging plaatste vraagtekens bij de vaststellingen van de politie. Meester Terence Halsberghe vroeg voor beide beklaagden de vrijspraak. De rechter doet uitspraak op 25 april.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier