Rubriek Economie

Boerenmarkt in De Lange Schuur brengt elke maand 'Oostende op je bord'

12/06/17 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:33

Landbouwers bieden er elke derde woensdag hun producten aan, maar er is ook heel wat animatie voorzien.

Boerenmarkt in De Lange Schuur brengt elke maand 'Oostende op je bord'

De organisatie van 'Oostende op je bord' zet in op lokale producten. We zien v.l.n.r. Levi Vermote, Donovan Verhelst, Peter Desnerck en Korneel Detailleur. © (Foto GLO)

De boerenmarckt wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, wordt de boerenmarkt voor het eerst georganiseerd. Volkscoöperatieve Buitengoed, beheerder van de kinderboerderij, heeft de laatste jaren heel wat projecten uitgewerkt in het kader van lokale voedseleconomie en korte keten: Vesche Vis, de Biopluktuin, natuurvlees, het stadsrandbos... Daarbij komt nu de eerste Oostendse boerenmarkt.

"De boerenmarkt vindt plaats van 16 tot 20 uur, mooi meegenomen voor mensen die door de drukte van de werkweek meestal geen tijd hebben om hun boodschappen te doen op de markt. Daarbij is er ook gratis kinderanimatie voorzien. Voor de volwassenen is er een bar en een foodtruck", klinkt het.

De eerste standhouders van de boerenmarkt zijn cvba Buitenoed natuurvlees, potplukgroenten van Buitengoed, Vesche Vis, de Biopluktuin, Buitenantenne, en de kinderboerderij zelf. Partners zijn de Dunepatatjes van de familie Claeys uit Westende, 't Herdertje, bistro Plat'o en bakkerij Decock. "Die partners zullen niet altijd dezelfde zijn", zegt Donovan Verhelst. "We proberen om elke bijeenkomst te variëren. Daarbij werken we ook volgens thema's: fin de saison, Halloween, Winterfeest..."

(GLO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!