Blankenberge start met gidsbeurten in het Frans

© BELGA
Redactie KW

Blankenberge organiseert ook deze zomer geleide gratis stadswandelingen. Met drie nieuwe themawandelingen wordt het aanbod fors uitgebreid.

Nieuw is dat er dit jaar gidsbeurten worden voorzien in het Frans, dat ook de beelden in de stad met een gids kunnen worden bezocht en dat er een wandeling rond de Eerste Wereldoorlog wordt aangeboden. De uitbreiding van het aanbod komt er omdat de vraag naar begeleide erfgoedwandelingen in stijgende lijn gaat.

De algemene stadswandeling, de maritieme wandeling, de art-nouveauwandeling en de belle-époquewandelingen blijven in het aanbod. Daarnaast blijft het voor groepen ook mogelijk wandelingen ‘op maat’ te boeken.”

De Groote Oorlog

Dé themawandeling van deze zomer is die rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Een parcours van 5 km brengt je 100 jaar terug in de tijd en doet je de periode van de bezetting opnieuw beleven. Ze verbindt een reeks locaties die een rol speelden tijdens de Groote Oorlog. “De stadsgidsen kregen voor deze wandeling een speciale opleiding. Deze gidsbeurten zijn vooral bedoeld voor toeristen, maar ook voor de inwoners van Blankenberge zijn ze een absolute aanrader.” zegt schepen Philip Konings.

Wie een overzicht wil van het aanbod aan stadswandelingen kan terecht in Dienst voor Toerisme (Leopold III-plein), het Belle Epoque Centrum (Elisabethstraat 24) of het cultuurcentrum (Hoogstraat 2). Er is een nieuwe handige brochure beschikbaar die een overzicht geeft van het aanbod, met korte inhoud van de gidsbeurten, de data waarop ze worden gepland en de startpunten van de wandelingen.

(dm- foto belga)