Blankenberge doet gooi naar titel van ‘Ondernemende Gemeente’

Redactie KW

Naar aanleiding van de nationale Unizo-wedstrijd heeft de stad Blankenberge een dossier ingediend voor de titel van laureaat ‘Ondernemende Gemeente 2014’. De wedstrijd wil goede voorbeelden bekronen van opmerkelijke projecten of sterke initiatieven die de lokale economie promoten.

Schepen van Middenstand en Economie, Johan Van Eeghem: “We hebben ervoor gekozen om het ganse pakket aan maatregelen en impulssubsidies, die we uitgewerkt hebben om het kernwinkelgebied te versterken, als thema te nemen. Dit pakket bevat een aantal unieke premies die je in andere steden niet terugvindt. Zo is de stimulanspremie, om panden samen te smelten tot een economisch leefbare handelsruimte, vrij uniek. Hetzelfde geldt voor de premie waarbij we tussenkomen in de verhuur en huurprijs van iemand die een leegstaand handelspand overneemt. Bovendien hebben we heel sterk ingezet op communicatie rond deze maatregelen.”

Vorig jaar nam Blankenberge ook al deel aan de wedstrijd met de shoppingactie ‘Shop en Win.’ “Deze keer bieden we met de uitgewerkte premies een stuk meer. We hopen dan ook dat we in de prijzen vallen. “

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier