Binnenkort Vlaamse oriëntatiepalen op Chinese stranden?

Redactie KW

Een Chinese uitgeverij brengt een prentboek voor kinderen uit over de oriëntatiepalen van Oudenburgenaar Dominiek Vervaecke.

De Chinese uitgeverij ‘China Electric Power Press’ uit Peking brengt binnenkort een Chinese versie op de markt van het kinderboek : ‘Lotta vindt de weg’ waarin op een kleurrijke en ludiek manier de werking van de oriëntatiepalen aan zee wordt uitgelegd. ‘Lotta vindt de weg’ van de tekenaars en tekstschrijvers Diane Put en Rik De Wulf, verscheen eerder in een Nederlandstalige versie van uitgeverij Clavis Hasselt; Amsterdam; New York. De uitgeverij en Dominiek Vervaecke, de bedenker van de oriëntatiepalen aan onze kust, sloten over de versie voor China een overeenkomst.

“Natuurlijk ben ik heel erg blij !” aldus Dominiek Vervaecke. “Aan onze kust verschenen eerst de oriëntatiepalen en dan het prachtige boekje in de succesvolle reeks van Lotta. In China gaat het boekje eerst verschijnen en dan maar hopen dat de bekende oriëntatiepalen een rol kunnen spelen in de enorme ontwikkeling van het kusttoerisme op ondermeer het Beidaihe strand , ten oosten van Peking.”

(ML)