Bijna honderdduizend euro om kwetsbare jongeren in Brugge aan jobs te helpen

Redactie KW

De stad Brugge krijgt Europese subsidies om kwetsbare jongeren naar de arbeidsmarkt te lokken.

Deze financiële pot heeft Brugge te danken aan het dossier ‘Brugge(n) voor jongeren WERKT!’ dat met succes ingediend werd bij het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dit gebeurde in de categorie ‘Begeleiding van maatschappelijk kwetsbare groepen’. Het ESF gaf goedkeuring aan dit project. Dit houdt in dat de stad Brugge 39.177 euro van het ESF ontvangt, het Vlaamse cofinancieringsfonds komt met 39.177 euro over de brug en de dienst Werkgelegenheid van de stad Brugge doet er nog eens 20.000 euro bij. Samen goed voor net geen honderdduizend euro.

Het project zet een samenwerking op tussen verschillende begeleiders van kwetsbare jongeren, met als focus de weg naar de arbeidsmarkt. De doelgroep bestaat uit jongeren van 18 tot 25 jaar die moeilijk of nauwelijks stappen zetten richting werk. “Deze kwetsbare jongeren liggen ons na aan het hart”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a).

Hoe zal het traject er voor de jongeren uitzien? “Ze worden begeleid in hun zoektocht naar werk. Het gaat om twee medewerkers van LOGIN en Groep Intro. Een coach bespreekt de contactketenlijst en het dashboard van de jongere tijdens maandelijkse rondetafels met alle partners. Dit gebeurt onder begeleiding van de VDAB, die stuurt waar dit nodig is. Deze geïntegreerde aanpak garandeert persoonlijk maatwerk en een grotere kans op succes. Bovendien willen we met dit project het aantal ondernemingen dat jongeren kan begeleiden, uitbreiden door een vergoedingssysteem aan te bieden voor hun begeleiding”, duidt Landuyt.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier