“Bijna geen winkels op site-Hotelschool”

Hannes Hosten

Welke invloed zullen de nieuwe projecten in het centrum hebben op het winkelapparaat? Wilfried Martens van Senior Homes weet te melden dat er in de Residentie Rialto maar één handelszaak meer vrij is. Op de site-Hotelschool, toch palend aan het stadscentrum, komen volgens David Degroote dan weer maar een beperkt aantal winkels.

Senior Homes wil in het huizenblok tussen Langestraat, Christinastraat, Hertstraat en Kleine Weststraat – waar de Ciné Rialto zich bevond – 75 assistentiewoningen bouwen, met in het midden een binnentuin. Het project bevat ook zes handels- en horecazaken. “In de Christinastraat komt een immokantoor en in de vroegere juwelierszaak Hulpiau komen drie kleine winkeltjes. Die zijn allemaal al ingevuld. Achter de gevel van de vroegere Ciné Rialto komt een brasserie, die wij zelf in beheer houden. Enkel de hoek van de Langestraat en de Hertstraat – het vroegere Café Le Paris – is nog vrij voor een horeca- of andere zaak”, zegt Wilfried Martens

“We willen geen winkels wegtrekken uit Kapellestraat of Adolf Buylstraat”

“Als er in Oostende iets vrijkomt in de bekende winkelstraten, Kapellestraat, Adolf Buylstraat, Christinastraat, geraakt het doorgaans snel ingevuld”, weet Wilfried Martens. “Zeker als het helemaal nieuw is, zoals bij ons. In andere steden zie ik dat er premies worden gegeven om nieuwe zaken aan te trekken dat blijkt toch wel een succes. De huurprijzen zijn ook aan het dalen. Wij hopen binnenkort wat meer info te kunnen geven over wanneer we de bouwwerken starten.”

Ambitie

Er is nog maar weinig bekend over de site van de vroegere Hotelschool, op de Leopold III-laan vlak aan het station, die de Vastgoedgroep Degroote zal ontwikkelen. “Pas tegen de zomer van 2018 zullen we de eerste plannen kunnen bekendmaken”, vermoedt David Degroote.

Maar hij kan wel al kwijt dat er niet veel winkels zullen komen. “Het is niet de bedoeling winkels weg te trekken uit de Kapellestraat of Adolf Buylstraat”, legt hij uit. “Op 70.000 m² voorzien wij maar 100 m² winkels, marginaal dus. Het zullen residentieel ondersteunende zaken worden, zoals een krantenwinkel, een bakkerij, een kleine kruidenier, een speciaalzaak… Maar het is niet onze ambitie om echt met winkels te starten. En dat is ook de vraag van de stad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier