Bijna 150 West-Vlaamse bedrijven onderschrijven charter Duurzaam Ondernemen

Redactie KW

Nog eens acht West-Vlaamse bedrijven hebben woensdagavond het Charter Duurzaam Ondernemen ondertekend, een initiatief van de Provinciale Ontwikkelinkingsmaatschappij West-Vlaanderen. In totaal hebben ondertussen 143 ondernemingen zich achter het charter geschaard.

Bedrijven die het charter ondertekenen, engageren zich om “duurzaam ondernemen” te integreren in hun bedrijfsbeleid en om continue verbetering na te streven van hun economische, sociale en milieuprestaties. Het charter ondersteunt de bedrijven bij het structureren van dit beleid. Tien thema’s vormen de ankerpunten waaraan jaarlijks concrete doelstellingen en acties gekoppeld worden. Daarop wordt het bedrijf geauditeerd.

Tot en met dinsdag hadden 135 ondernemingen het charter reeds ondertekend. Daar kwamen er woensdagavond nog eens acht bij, namelijk Vives met hun campussen in Oostende en Brugge, de Ieperse ondernemingen Westlandia en Pidy, Electro David uit Bissegem, Norré-Behaegel uit Westende, Typhoon uit Beveren-Leie en de gast van woensdagavond, de Sint-Rembertschool in Torhout. Zij kregen ook een charter mee uit handen van staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier