Bierbloggers strijken neer in Reninge

Redactie KW

De zes bloggers, samen goed voor 500.000 volgers op de sociale media, trekken de hele week voor verschillende uitdagingen door de Westhoek.

Toerisme Vlaanderen en zijn partners organiseren een heuse Belgian Beer Battle. Het betreft een internationaal blogproject dat het Belgisch bier en Vlaanderen in de kijker moet zetten. De battle loopt nog tot en met zaterdag 26 . Als ware bierambassadeurs gaan zes bloggers zes dagen op rij verschillende uitdagingen aan op zeven locaties in Vlaanderen.

Maandag brachten ze een bezoek aan het Hopmuseum in Poperinge en lunchte het gezelschap vervolgens in het Hommelhof. Daarna stond een partijtje bollen op het programma en een bierdegustatie in het biercafé Sint-Arnoldus in Ieper. ‘s Avonds trokken de bloggers naar Reninge voor een bezoek aan Seizoensbrouwerij Vandewalle in Reninge, zowat de kleinste brouwerij van de Westhoek. Na een korte rondleiding in de brouwerij door brouwer Chris Vandewalle, staken de bloggers de handen uit de mouwen.

“Ze moesten kaas en onze bieren ‘pairen’, kijken dus welke bieren van ons bij welke kazen pasten,” legt Chris Vandewalle uit. “We zijn trots dat de bloggers onze brouwerij in Lo-Reninge als eerste bezochten.”

(KVCL – Foto RVL)