Bezorgdheid over toekomst hallen blijft bij organisatoren Jaarbeurs in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vandaag gaat de 62ste editie van de Jaarbeurs van start. Bij de opening werd nog maar eens de ongerustheid geuit over de toekomst van de site. De stad heeft immers plannen om er een zwembad én sporthal te bouwen en dat zou ten koste gaan van parking.

De Jaarbeurs vindt van zaterdag 1 tot en met dinsdag 11 november plaats in de Expo Hallen in Roeselare. Je vindt er verspreid over 10.000 vierkante meter opnieuw bijna 200 standhouders met de meest uiteenlopende producten. Daarmee blijven ze een van de grootste beurzen uit de regio. Een beurs die door tal van acties probeert te vernieuwen. “We zijn blij dat we opnieuw zoveel kwaliteit en diversiteit kunnen aanbieden”, zegt Stijn Couvreur, voorzitter van het Jaarbeurscomité.

Toch was er opnieuw een ongeruste noot te horen bij de opening op vrijdagavond. “We hebben vragen bij de plannen van de stad Roeselare met de site Schiervelde. Vorig jaar al waren er de geruchten over de komst van een zwembad en nu zou er plots ook nog eens een sporthal bij komen. Dit zou ten koste gaan van heel wat parking en dat is nefast voor de Jaarbeurs. Hoe wordt dit gecompenseerd? En zal die oplossing even klantvriendelijk zijn als op de dag van vandaag.”

Schepen Kris Declercq begreep de ongerustheid, maar kon meteen ook zalven. “We zitten in volle studie voor de toekomst van de site Schiervelde en daarbij komt er inderdaad een zwembad en worden de mogelijkheden voor een sporthal onderzocht, maar het is zeker niet de bedoeling om de Jaarbeurs kapot te maken. In de toekomst van de stad is er zeker een plaats voor de Jaarbeurs. Wij willen mee helpen om van de beurs telkens een succes te maken en zullen de organisatie zeker bij onze plannen betrekken”, besluit Kris.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 6 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier