Bezoekerscentrum in Kemmel zal Het Heuvelland heten

Redactie KW

Het bezoekerscentrum in de voormalige pastorie van Kemmel zal Het Heuvelland heten. En niet De Bergen dus, zoals in de vorige legislatuur was beslist.


Ook het adres van de website van de toeristische dienst zal wijzigen naar Het Heuvelland. Verder zet de gemeente een samenwerking op met Mesen en Reningelst. De verbouwingen aan de pastorie waar de huidige toeristische dienst gevestigd is, starten wellicht in 2015. Uiteindelijk moet het bezoekerscentrum Het Heuvelland gebruiksklaar zijn in het voorjaar van 2017.

De huidige bestuursploeg maakt dus een einde aan het zeer lijvig dossier opgesteld door de CD&V-ploeg die grootse plannen had met het bezoekerscentrum: een volledige nieuwbouw en een groot lichtbord met de naam De Bergen er bovenop. “We hebben met diverse toeristische partners onderhandeld over de naamswijziging en kozen uiteindelijk voor Het Heuvelland”, zegt de bevoegde schepen van toerisme Etienne Cloet. “De vraag naar samenwerking met Mesen en Reningelst kwam er onder meer op vraag van de provincie.”

(MDN)