Betafence Zwevegem wil 23 werknemers ontslaan

Betafence heeft de betrokken werknemers geïnformeerd over een plan dat de toekomst van de productieactiviteiten in Zwevegem moet vrijwaren. © Google Maps
Redactie KW

Betafence heeft donderdag op haar ondernemingsraad de betrokken werknemers geïnformeerd over een plan dat de toekomst van de productieactiviteiten in Zwevegem moet vrijwaren.

De hoofdactiviteit in Zwevegem ligt in het produceren van gelakte palen, panelen en rollen voor de omliggende landen. De plant in Zwevegem bouwde daarbij een aantal competenties op die voorbije decennia die een vooraanstaande rol binnen de Betafence groep moeten blijven spelen zoals Hexanet, Casanet en Diamond mesh glassnetting. Daardoor wil de directie de opstelling van de Zwevegem-plant laten evolueren.

In die opstelling is competiviteit primordiaal. De vaste kosten zullen beperkt worden door een deel van de fabrieksgebouwen te verkopen en de lay-out te optimaliseren. Het personeel wordt gealigneerd met de nieuwe opstelling. Concreet betekent dit een daling van het aantal arbeiders met 19 en 4 bedienden. Tegelijkertijd wordt een investeringsbudget vrijgemaakt om de productie van de site in Zwevegem de volgende jaren competitiever te maken.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier