Bergobelt uit Ieper rijft 412.000 euro steun binnen

Manager Paul Vanderhauwaert bij het innovatieve weefgetouw. © Manager Paul Vanderhauwaert bij het innovatieve weefgetouw.
Redactie KW

Het Ieperse bedrijf Bergobelt NV krijgt van de Vlaamse regering een investeringssteun van 412.000 euro voor de verdere ontwikkeling van een innovatief weefgetouw.

Bergobelt pakte eind vorig jaar uit met een wereldprimeur, een veiligheidsgordel met ingebouwde airbag. In samenwerking met Picanol ontwikkelde het bedrijf een innovatief weefgetouw specifiek gericht op het produceren van deze gordel. Om het weefgetouw verder te optimaliseren werkt Bergobelt NV samen met de machinebouwer Meerschaert G.R.J. NV uit Kuurne. Om de ecologische impact van het productieproces te beperken werd in samenwerking met een Duitse machinebouwer een nieuwe strijkmachine ontwikkeld. De implementatie van deze vernieuwing in het productieproces vergt aanzienlijke investeringen. De kostprijs van het investeringsproject wordt geraamd op 4.120.000 euro. Minister-president Kris Peeters kent een investeringssteun toe van 412.000 euro. De steun bestaat uit een basissteun van 8% (329.600 euro) en een bonussteun van 2% (82.400 euro) voor de geplande tewerkstelling van 32 mensen.

De Vlaamse regering kende in totaal 412.000 miljoen euro investeringssteun en 1,75 miljoen euro opleidingssteun toe. Deze subsidies gaan gepaard met ruim 36 miljoen euro materiële investeringen en 11,5 miljoen uitgaven voor de opleiding van personeel. In het kader van de betrokken projecten zullen 661 bijkomende banen gecreëerd worden. Naast Bergobelt gingen de subsidies ook naar Soudal NV in Turnhout en NV Etablissementen Franz Colruyt in Halle.

(mlt/foto togh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier