Rubriek Economie

Belgische oriëntatiepalen aan de start van de Tour de France

08/07/14 om 07:25 - Bijgewerkt om 07:25

Bron: Kw

Vanuit Oostende is een vrachtwagen met oriëntatiepalen vertrokken voor het strand van de badplaats Le Touquet/Paris-Plage waar op de Tour dinsdag op Franse bodem neerstrijkt.

Belgische oriëntatiepalen aan de start van de Tour de France

© Flickr / Emmapatsie


© Flickr / Emmapatsie

"Op vraag van het stadsbestuur moest onze lading en de plaatsing van de nieuwe palen zeker klaar zijn tegen de start van het wielerhoogfeest omdat het strand van Le Touquet tijdens de televisie-uitzending in beeld moet komen", vertelt een fiere Dominiek Vervaecke, bedenker van het project.

Opwaardering strand

De Belgische oriëntatiepalen kaderen in een opwaardering en herinrichting van het strand daar. In een ver verleden slaagde Vervaecke erin om via sponsoring van een franse verzekeraar vele jaren lang Les T'étéoùs ( tu étais où ) gratis ter beschikking te stellen van de badplaats en dat gebaar is het stadsbestuur niet vergeten. De lading nieuwe oriëntatiepalen en dito armbandjes werden nu door de stad zelf aangekocht. Ook de hele communicatielijn die aan onze kust wordt aangehouden over het gebruik van de palen en de bandjes wordt door de Fransen helemaal overgenomen. Na de passage van de Tour wordt op het strand ook nog een groot inhuldigingsfeest van de palen georganiseerd.

Ook in Cannes

Ook het naburige Merlimont plaatst voor het eerst oriëntatiepalen en start met het project van de anti-verdwaalarmbandjes. En ook in Cannes is het project van de bandjes gelinkt aan de oriëntatiepalen door de mensen van de Protection Civile en dienst communicatie van Cannes op gang getrokken. Diezelfde communicatiedienst bedacht trouwens de nieuwe naam voor Les Totems de plage : Les T'étéoù's.

De oriëntatiepalen aan onze kust bestaan ondertussen 25 jaar. Het project kreeg in ons land en in tal van buurlanden wat onderscheidingen. Aan onze kust zijn momenteel 60 van de 120 beschikbare oriëntatiepalen neergezet.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!