Belgische luchtruim gesloten door stroompanne, luchthaven Oostende ondervindt weinig hinder

Redactie KW

Momenteel kunnen in heel het land geen vluchten landen of vertrekken.

Door een stroompanne bij Belgocontrol sinds 09.45 uur is het Belgische luchtruim afgesloten. Dat meldt VTM en wordt bevestigd door Belgocontrol en Brussels Airport.

“Het vliegverkeer dat zich al in de onmiddellijke omgeving van de luchthaven bevond, is kunnen landen, daarna zijn we overgegaan tot een ‘clear of the sky'”, aldus Dominique Dehaene van Belgocontrol. Dat betekent dat alle luchtverkeer dat lager dan 24.500 voet vliegt uit het Belgische luchtruim is gehaald, tot het probleem is opgelost.

“Momenteel kunnen er geen vluchten landen of vertrekken”, aldus Anke Fransen van Brussels Airport. “Sommige vliegtuigen worden mogelijk omgeleid, de andere vliegtuigen wachten momenteel in de lucht tot ze kunnen landen.” Er zijn op de luchthaven al een aantal vertragingen, maar momenteel is nog niet duidelijk wat de impact van de stroompanne zal zijn.

De luchthaven van Oostende ondervindt geen hinder, klinkt het bij daar. De luchthaven is gewoon open. Wel werd een vlucht uit Alicante volgens Radio 2 omgeleid naar Parijs en wacht een vlucht naar Tenerife om te vertrekken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier