Belgische drankhandelaars bekronen Weekend van het volkscafé

Redactie KW

Er werd aangekondigd dat het ‘Weekend van het volkscafé’ in 2016 en 2018 opnieuw in de Westhoek wordt georganiseerd.

Het provinciebedrijf Westtoer (regio Westhoek) heeft de ‘FeBeD Award 2015’ gewonnen. De award van FeBeD (Federatie van Belgische Drankhandelaars vzw) werd overhandigd tijdens het jaarlijks congres in Antwerp Expo. Westtoer nam de award in ontvangst in naam van alle partners van het evenement. Er werd aangekondigd dat het ‘Weekend van het volkscafé’ in 2016 en 2018 opnieuw in de Westhoek wordt georganiseerd.

De award beloont mensen, firma’s of verenigingen die in 2014 een positieve stimulans aan de cafésector gegeven hebben, een nieuw idee voor/in de cafésector ontwikkeld hebben of de attractiviteit voor de cafésector verhoogd hebben door één of ander initiatief. FeBeD reikt de award uit sinds 2011.

Het Weekend van het volkscafé werd voor de eerste keer georganiseerd in 2012 in het kader van het Leaderproject ‘Genieten in de Grensstreek’. Binnen dit project werkten Westtoer/Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren aan het verdiepen van de belevenis van de regio op het vlak van couleur locale. In 2013 en 2014 werd het evenement uitgebreid met een organisatie in nog meer Westhoekgemeenten (Diksmuide, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Staden, Veurne, Wervik) en Frans-Vlaanderen. Voor de organisatie van het weekend is samengewerkt met het evenementenbureau Events Outside the Box. Tijdens het Weekend van het volkscafé verwennen de volkscafés hun bezoekers met bijzondere activiteiten zoals een quiz, proeverij, voordracht, muziekoptredens, enzovoort.

Westtoer/Toerisme Westhoek en de vele partners zijn vereerd deze award in ontvangst te mogen nemen. Het is fijn dat onze inspanningen om de volkscafés te ondersteunen opgepikt worden. Steeds meer van deze cafés moeten echter noodgedwongen de deuren sluiten. En in de Westhoek vind je nog een mooi aanbod aan deze nostalgische kroegen. In 2015 wordt er organisatorisch na 3 jaar een sabbatjaar genomen. De volgende edities van het Weekend van het volkscafé zijn voor 2016 en 2018 gepland.

>> www.toerismewesthoek.be/weekendvanhetvolkscafe