Bekende Vlamingen palmen Roeselare in tijdens Dag van de Klant

Erik Van Tielen mocht onder andere in de KBC een handje helpen. André Soete nam het chocolaatje maar al te graag in ontvangst. (Foto JCR) © Joke Couvreur
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Roeselare is dé dagstad van Unizo tijdens Dag van de Klant en dat zullen ze daar geweten hebben. MNM palmt de Grote Markt in en bv’s helpen een handje in de winkel.

De laatste zaterdag van september is er traditioneel de Dag van de Klant, ondertussen al voor de 28ste keer. “In het hele land zetten we 2 miljoen klanten in de bloemetjes”, vertelt minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters. “Zonder hen zou er geen sprake zijn van de vele zelfstandige ondernemers die ons land rijk is.”

“Met de Dag van de Klant bedanken de deelnemende handelaars de klanten voor hun trouw en zetten ze tevens hun meerwaarde voor hun omgeving in de verf”, voegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt daar aan toe. “Ze zorgen voor levende handelskernen, realiseren lokale tewerkstelling en dragen ook als belastingbetaler bij tot de welvaart van iedereen.”

“Het is de dag bij uitstek om het belang van dergelijke zaken voor het dagelijkse leven te benadrukken. Zonder de bakker of de beenhouwer op de hoek van de straat zou het maar een saaie boel zijn”, aldus Karel Van Eetvelt nog.

Bekende Vlamingen nemen over

Roeselare is de Dagstad en staat een dag lang in de kijker. Radio MNM zendt een hele dag live uit van op de Grote Markt en vanavond is er vanaf 18.30 uur Sing Your Song Live met onder andere Peter Van de Veire, Silke, Niels Destadsbader, Ian Thomas en G Goran.

Er zijn ook heel wat bv’s die in de winkels voor een helpende hand zorgen. Erika Van Tielen werkte onder meer in een bakkerij, een parfumerie en in de KBC. “Het is heel fijn om de klanten op deze manier te kunnen bedanken”, lacht ze. Ook clusterdirecteur Jean-Luc De Brabandere was blij met haar aanwezigheid. “Ze zou direct mogen beginnen”, klinkt het met een knipoog. “Ze heeft een heel klantvriendelijke uitstraling.”

In de MNM Pop Up Store maak je kennis met verschillende producten van de MNM-luisteraars.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier