Bekaert Textiles uit Waregem neemt DesleeClama uit Zonnebeke over

© BELGA
Redactie KW

De twee textielbedrijven Bekaert Textiles en DesleeClama worden samengevoegd tot de ‘wereldleider inzake productie en verkoop van matrasstoffen’. Dat melden beide bedrijven maandag.

“De deal tussen Bekaert Textiles en DesleeClama past binnen hun groeistrategieën en is een antwoord op belangrijke marktopportuniteiten, aangewakkerd door het toegenomen bewustzijn over het belang van slaap en de versnelde groei in de wereldwijde matrassenmarkt”, klinkt het in een persbericht. “Deze deal vormt zowel een strategische als een culturele fit omdat beide bedrijven een ambitieuze groeistrategie volgen en zeer compatibel en complementair zijn.”

De nieuwe groep zal BekaertDeslee Textiles gaan heten. Ze telt wereldwijd negentien productievestigingen en stelt 2.600 mensen tewerk. Gezamenlijk draaiden beide bedrijven vorig jaar een omzet van ongeveer 350 miljoen euro (230 miljoen voor Bekaert Textiles en 120 miljoen voor DesleeClama), schat Hans Dewaele, de co-CEO van DesleeClama.

Volgens Dewaele moet het personeel, dat maandagvoormiddag werd ingelicht, zich geen zorgen maken. “Natuurlijk zullen er wel overlappende functies zjin, maar wij willen verder groeien”, zegt hij. “Het zal dus mogelijk wel tot functiewijzigingen komen, maar ik zie dat voornamelijk als opportuniteiten” voor de werknemers. Dewaele zal samen met de andere co-CEO van DesleeClama, Jos Deslee, in het management van de nieuwe groep zitten.

DesleeClama stelt in België een 90-tal mensen tewerk. Zij zitten allemaal in Zonnebeke, waar het hoofdkantoor van de groep is gevestigd, net als de commerciële activiteiten voor Europa en een ‘innovation and design center’ met proeffabriek. Er waren al plannen om de activiteiten eerstdaags naar Waregem te verhuizen.

Dewaele geeft nog toe dat het even wennen was aan het idee van een overname. DesleeClama is een familiebedrijf van ondertussen al de derde generatie (het werd in 1928 opgericht). “Dit is niet een bladzijde omdraaien, maar een nieuw boek beginnen”, klinkt het.

De overname van DesleeClama door Bekaert Textiles moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Bekaert Textiles maakt sinds midden vorig jaar deel uit van het Duitse Franz Haniel & Cie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier