Bedrijventerrein Menenstraat-Noord in Geluwe begin volgend jaar bouwrijp

Redactie KW

Dinsdagavond de officiële start van de werken voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Menenstraat-Noord plaats.

De firma Cnockaert Construct uit Wervik begon anderhalve week geleden met de grondwerken. Het nieuw bedrijventerrein komt naast Bouwmaterialen Van Raes en langs de expresweg N58. De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) is de ontwikkelaar. “Het gaat netto om een oppervlakte van één hectare”, zegt algemeen directeur Geert Sanders. “Er zal plaats zijn voor vier à vijf bedrijven.”

Naast de aanleg van een gescheiden riolering komt er ook een collectief waterbufferbekken. Het einde van de infrastructuurwerken is voorzien tegen einde november en dan volgen nog de nutsleidingen. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar het terrein bouwrijp zal zijn.

Er is in elk geval meer vraag dan aanbod

“Die percelen zijn virtueel ingevuld, er is in elk geval meer vraag dan aanbod”, aldus schepen Bert Verhaeghe (Open VLD). “Het schepencollege heeft samen met de ontwikkelaar een selectie gemaakt. Onder meer op basis van de activiteiten en tewerkstelling. Het bedrijventerrein richt zich in het bijzonder tot plaatselijke KMO’s die wensen te herlocaliseren in eigen stad en om economische te groeien niet naar een andere gemeente moeten verhuizen.”

De prijs van de grond bedraagt 80 euro per vierkante meter in het binnengebied en 90 euro in het buitenzicht

(EDB/Foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier