Bedrijventerrein in Beernem breidt uit met 8,7 hectare, nu al optie voor 18 bedrijven

Redactie KW

Het Bedrijventerrein Beernem Oost zit er aan te komen, nu de WVI liet weten dat alle procedures zijn doorlopen om tegen 2016 te kunnen starten met de bouw of de uitbreiding van een aantal lokale bedrijven.

Tot nu toe zijn er al aan achttien bedrijven een aankoopoptie verleend.

Volgens de Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI was de eerste activiteit een archeologisch onderzoek. “Er zijn proefsleuven getrokken, maar geen waardevolle sporen aangetroffen. Na de zomer starten de infrastructuurwerken voor de aanleg van de riolering en de wegeniswerken. Daarna worden de nutsleidingen aangelegd en wordt verder het groen aangeplant. De verkoop is opgestart. Deze KMO-zone is bestemd voor niet-milieuhinderlijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen. Het is ook mogelijk om een bedrijfswoning te integreren. De maximale kaveloppervlakte bedraagt 5.000 vierkante meter en de verkoopprijs schommelt tussen 90 en 95 euro per vierkante meter”, aldus Geert Sanders.

Burgemeester Johan De Rycke en Geert Sanders houden het plan vast waar het bedrijventerrein Oost geïntegreerd zal worden. (Foto Regi)
Burgemeester Johan De Rycke en Geert Sanders houden het plan vast waar het bedrijventerrein Oost geïntegreerd zal worden. (Foto Regi)© Regi

Volgens burgemeester Johan De Rycke heeft Beernem een zeer lange administratieve weg afgelegd om de uitbreiding van het bedrijventerrein te bewerkstelligen. “Het heeft bijna vijftien jaar geduurd. “In de ganse procedure is de hulp van WVI voor onze gemeente onontbeerlijk geweest”, aldus de burgemeester. “We hebben de beslissing genomen om onze eigen lokale ondernemers voorrang te geven. Zij zorgen voor een zeer gediversifieerd aanbod aan producten en bedrijvigheden. Vandaag de dag zorgen tachtig ondernemingen in ons huidig bedrijvenpark van 33 hectare voor tewerkstelling aan zeshonderd mensen. Naar de toekomst toe zitten we nog niet op onze limiet”, aldus Johan De Rycke.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier