Bedrijventerrein Haandeput in Meulebeke bijna volledig volzet

Lieven Vancoillie

Op het bedrijventerrein Haandeput, dat bijna 15 hectare groot is, zijn er nog vijf percelen beschikbaar. Dat bleek op een meet & greet tussen ondernemers die er zich zullen komen vestigen, de gemeente Meulebeke én de WVI.

Burgemeester Dirk Verwilst opende vandaag het langverwachte – de procedures duurden lang, onder meer door burenprotest – nieuwe bedrijventerrein Haandeput aan de Tieltstraat. Samen met Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, werden de toekomstige ondernemers in zaal Amuse – op enkele tientallen meter van de site – voor een kennismaking verwelkomd.

Burgemeester Dirk Verwilst benadrukte het belang van nieuwe bedrijventerreinen. “We zijn in onderhandeling om aansluitend aan de Haandeput verder uit te breiden. We moeten kansen blijven geven aan ondernemers om verder te groeien en te bloeien. Zonder de leefbaarheid voor de omwonenden in het gedrang te brengen.”

Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaf uitleg over de stand van zaken van de verkoop. “Zo werden sinds de lancering al 19 percelen uitgegeven en zijn er nog gesprekken lopende met twee kandidaten. Er zijn op vandaag nog vijf percelen beschikbaar.” Heel veel aandacht gaat naar een grote groenzone, die als buffer dient voor de buurt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier