Bedrijvencentrum Regio Waregem bouwt in Kalkhoevestraat en op kmo-zone Groenbek

Directeur Marleen Demuynck en haar medewerkster Caroline Wollaert bij de vleugel in aanbouw in de Kalkhoevestraat. (Foto HDV)
Redactie KW

Het bedrijvencentrum bouwt een extra vleugel aan het bestaande complex in de Kalkhoevestraat en zes doorgangsmodules op de nieuwe kmo-zone Groenbek.

“Wij hebben de grond voor de bouw van twee modules aangekocht, de POM de resterende lap voor de andere vier”, legt Marleen Demuynck, directeur van het Bedrijvencentrum Regio Waregem, uit.

Het bedrijvencentrum zal alle zes de modules beheren. Maar waarvoor moeten ze eigenlijk dienen? “Dat zal voornamelijk voor opslag en assemblage zijn”, aldus nog directeur Demuynck.

Om de plannen een duwtje in de rug te geven, heeft de Waregemse gemeenteraad eind vorig jaar ingestemd met een renteloze lening van 250.000 euro, een bedrag dat het bedrijvencentrum over een periode van tien jaar moet terugbetalen. De bouwwerken starten in september van dit jaar en de modules moeten medio volgend jaar instapklaar zijn.

Ateliers annex kantoren

Ook de hoofdvestiging van het bedrijvencentrum is opnieuw aan uitbreiding toe. “We bouwen op een oppervlakte van 400 vierkante meter twee ateliers annex kantoren van 60 vierkante meter alsook een grote, moderne vergaderzaal inclusief mooie kitchenette. Dat brengt ons totaal op vijf meetingruimtes. De belangrijkste troef van dit complex is ongetwijfeld de ideale ligging aan de E17-autosnelweg”, vervolgt Marleen Demuynck haar verhaal. Verder komt in het nieuwe blok ook een extra spreekplaats en een sanitair blok.

Na de opening in 1990 is het Bedrijvencentrum Regio Waregem gestaag gegroeid. Directeur Marleen Demuynck: “We zijn gestart met 20 ruimtes. Vier jaar later waren het er, na de bouw van vijf ateliers en vijf bureaus, al 30. In 1998 hebben we nogmaals acht bureaus bijgeplaatst. Straks zitten we op deze locatie dus aan 40 ruimtes. Daarmee zijn we een van de grootste bedrijvencentra in de provincie.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier