Bedrijvencentrum Fleterna officieel in gebruik genomen in Oostvleteren

Redactie KW

Naast het OC De Sceure is het bedrijventerrein Fleterna officieel in gebruik genomen. Het terrein van 3,5 hectare is ondertussen voor meer dan de helft verkocht aan elf firma’s, voornamelijk uit Vleteren zelf.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) geeft enige duiding. “Het idee voor deze bedrijvenzone was er al zestien jaar geleden, maar pas in 2008 kregen de plannen echt vorm. Wij wilden eigenlijk een bedrijvenzone langs de N8 richting Ieper. Daar wilden we een grote bedrijvenzone realiseren, die kon aansluiten op die van Reninge. Maar dat mocht niet zijn. De verplichte archeologische opgravingen in 2013 en 2014 kostten ons 300.000 euro en zorgden voor heel wat vertraging.”

Zonder woon- en bedrijventerreinen is een gemeente niet meer leefbaar“, vervolgt hij. “Nu kunnen we alleen nog hopen dat de autostrade Ieper-Veurne er ooit komt. Dan zal de industriezone ook volledig ontsloten worden. We zijn van plan om de bestaande gemeentelijke loods te verkopen en met de opbrengst een nieuw gebouw te plaatsen op de nieuwe bedrijvenzone hier. Die zorgt toch ook voor de tewerkstelling van zo’n 15 mensen.”

Tal van nieuwe activiteiten

Wim Vannobel, voorzitter van Unizo Vleteren, vult aan dat de kermis van Vleteren van 2016 voor altijd verbonden zal blijven aan de plechtige opening van deze industriezone. “We openen een nieuwe bladzijde in het economisch verhaal van Vleteren. De diversiteit van de bedrijven zal bovendien kansen bieden aan heel wat mensen uit de gemeente. Nu hebben we heel wat nieuwe activiteiten zoals een koffiebrander, een reclamebureau, een smid, een redesigner van meubelen, een garagehouder en een elektricien.”

Het feest werd afgerond met een wandelconcert van de harmonie en een ballonwedstrijd voor de kinderen.

(AHP – Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier