Rubriek Economie

Bedrijven businesspark in Kortrijk verenigen zich in vzw Evolis

20/04/17 om 21:32 - Bijgewerkt om 21:31

Donderdagavond vond in de gebouwen van Trustteam op Evolis de ondertekening van de oprichtingsstatuten van de vzw Evolis.

Bedrijven businesspark in Kortrijk verenigen zich in vzw Evolis

Op de foto zien we vlnr. enkele stichtende leden Dirk Deleu (firma Aluvision), Bart Debuf (Kordekor) en Johan De Smedt (Wever & Ducré), geflankeerd door Koen Byttebier (voorzitter van Leiedal) en Filip Vanhaverbeke (algemeen directeur van Leiedal). © NDZ

Leiedal koesterde reeds langer deze ambitie, want in de verkoopsvoorwaarden was vastgelegd dat dit zou gebeuren zodra zodra vijf terreinen verkocht waren. Ondertussen zijn op het bedrijventerrein al vier bedrijven gevestigd en kochten zeven andere bedrijven er recent een perceel grond. Elk bedrijf dat zich vestigt op Evolis zal lid zijn van deze vzw, die als doel heeft om de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven te bevorderen en hen meer slagkracht te bieden bij het organiseren van gezamenlijke initiatieven.

Leiedal neemt het dagelijks bestuur van deze vzw voor zijn rekening en maakt op korte termijn werk van de opmaak van een dossier in het kader van het pendelfonds, dat wil inzetten op een duurzaam woon-werkverkeer. Daarnaast wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om het bedrijventerrein optimaal te beveiligen en er een buurtinformatienetwerk op te richten. Tot slot is het de bedoeling om netwerkmomenten te organiseren.

(NDZ)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!