Bedrijfsverzamelgebouw De Kop in Zwevegem na drie jaar uitverkocht

De ondernemers en mensen van Leiedal bij het in gebruik nemen van De Kop. © GV
Redactie KW

Amper 3 jaar na de opstart van de verkoop is bedrijfsverzamelgebouw De Kop uitverkocht. De Kop wil een antwoord bieden op de grote ruimtevraag van kleinere bedrijven.

Zowat vier jaar geleden werd het idee gelanceerd om een bedrijfsverzamelgebouw te bouwen in Zwevegem. Leiedal wilde een dergelijk gebouw inplanten aan het begin van de bedrijvenzone Esserstraat. Omdat het gebouw aan het begin van de Esserstraat staat, werd gekozen voor de naam De Kop.

Een goede drie jaar terug werd gestart met de verkoop. “Ondertussen vonden acht kleinschalige lokale bedrijven er hun thuishaven”, steekt Carine Eeckhout van Leiedal van wal. “De Kop biedt een antwoord op de grote ruimtevraag van kleine bedrijven. Samen met projectontwikkelaar Re-Vive realiseerde Leiedal een kwalitatief, duurzaam en flexibel gebouw waar ondernemers de ruimte krijgen om te groeien.”

Het bedrijfsverzamelgebouw De Kop is dus een bedrijfsgebouw waarin meerdere kleine ondernemingen gehuisvest zijn en waarin elk van hen één of meerdere modules kon aankopen. “Elke module of elk bedrijf functioneert autonoom en is vlot toegankelijk via een eigen toegang. De oppervlaktes van de modules varieerden van 218 tot 435 m². Bovendien kon elke module maximaal aangepast worden aan de noden van elke koper”, besluit Eeckhout.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier