Bedrijf uit Kuurne stelt waterreserve ter beschikking van landbouwers

Redactie KW

Het bedrijf Stroomop uit de Kattestraat in Kuurne, dat milieuvriendelijk verwarmen met pellets en hout promoot, springt nu ook tijdens deze extreme warme en droge dagen sinds zondag landbouwers die met watertekort kampen om hun akkers te besproeien bij.

“We beschikken over een permanente waterreserve van 120.000 liter die ondergronds ligt opgeslagen naast ons bedrijf”, vertelt Ann Goethals van Stroomop. “Deze reserve is eigenlijk bedoeld als bluswater. Gezien er niets mee gebeurt en in de onmiddellijke omgeving ook op de hippodroom dergelijke reserve ligt opgeslagen, namen we contact op met het gemeentebestuur en de brandweer met de vraag of we het water mochten ter beschikking stellen van de landbouw. Vrij snel kregen wij groen licht om een deel van deze reserve ter beschikking te stellen van de landbouw, wat we uiteraard met heel veel plezier doen.”

“Naast bluswater spreken we deze reserve ook aan om ons eigen bedrijf, dat momenteel wegens vakantie gesloten is, te koelen tijdens warme dagen. Landbouwers moeten zelf het water komen oppompen uit de put.”

Het is de eerste keer dat het bedrijf deze mogelijkheid biedt aan landbouwers.

(BRU)

Landbouwers die wensen gebruik te maken van deze waterreserve kunnen door een eenvoudig mailtje te sturen naar contact@stroomop.be of contact op te nemen met het telefoonnummer 056/72.36.30 water komen oppompen uit het reservoir.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier