Rubriek Economie

Bedrijf uit Izegem lanceert kledinglijn voor mensen met veel zelfvertrouwen

19/06/17 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:02

Het West-Vlaams blijft dus vestimentair inspireren!

Bedrijf uit Izegem lanceert kledinglijn voor mensen met veel zelfvertrouwen

De toon werd indertijd gezet door een paar creatievelingen die met hun 'West-Flemish for behinners' ('Boy means sweater' & co) de wereld veroverden met t-shirts en andere kledij met West-Vlaamse opschriften.

Een aantal ondernemers met een neus voor het goeie moment sprong op de kar en gingen dezelfde toer op. Zwieneboel mikte bijvoorbeeld op de hippe kroost met kinderkledij voorzien van opschriften als 'Hif ma buzze' en 'Dunder'. Ook de West-Vlaamse tv-hype leverde een halve kleerkast op, met populaire kledij met bekende quotes uit Eigen Kweek en Bevergem.

In Izegem zijn ze er van overtuigd dat de hype nog verre van voorbij is en us lanceerde AB Textiles een lijn met het opschrift 'MACHTIG'. Niet noodzakelijk West-Vlaams misschien, maar in onze contreien hoort bijna iedereen dat woord op de wijze van icoon Freddy De Vadder.

Marvin Vantorre, het uithangbord van 'Snow Blow Records' en indertijd nog even goed voor zijn eigen fifteen minutes of fame met zijn pijnlijke zelfkastijdingkanaal op YouTube, is alvast overtuigd, zo blijkt in deze video:

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!