Bedrijf uit Gistel valt in de prijzen tijdens Surface Design Awards in Londen

Redactie KW

Zumi combineert licht en akoestiek in het ‘Soundscapes’-project.

Startup ZUMI was de enige Belgische winnaar in deze internationale competitie. De verlichtingsproducent uit Gistel combineert de nieuwste LED lichttechnologie met akoestiek, geluid en andere opties en is daarmee een trendsetter in de sector.

De Surface Design Awards bekronen jaarlijks een reeks projecten die innovatieve materialen, design en architecturale kwaliteiten weten te verzoenen. Dit jaar werden 80 projecten uit 16 verschillende landen ingediend. In de categorie ‘Light and acoustics’ kreeg startup ZUMI een award voor zijn creatie ‘Soundscapes’.

Bedrijf uit Gistel valt in de prijzen tijdens Surface Design Awards in Londen

“Het ging om een project op de Kanaalsite van Axel Vervoordt in Antwerpen. In nauwe samenwerking met Alex Gaspar, eigenaar van Autodialog, hebben wij een uniek en vernieuwend lichtconcept kunnen realiseren”, vertelt Stephan Mees. “Voor een grote vergaderruimte met veel harde materialen en een stalen plafond dacht men eerst aan een verlaagd plafond. Maar wij hebben een akoestisch paneel gecreëerd waarin verlichting verwerkt zat. Op die manier bleef de ruimte zo dicht mogelijk bij zijn oorspronkelijke uitstraling.”

“Onze Soundscapes zijn een modulair systeem van verticaal en horizontaal gependelde panelen en geïntegreerde lichtprofielen. Deze panelen zijn niet alleen performant in akoestische absorptie maar bieden ook een hoogstandje in lichttechnologie.”

ZUMI is een jonge speler in de verlichtingswereld. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en focust op de combinatie van verlichting, akoestiek, geluid en andere aspecten. Vandaag telt het gamma een 80-tal producten. ZUMI produceert in België met een tiental medewerkers en exporteert vandaag al naar Europa en het Midden-Oosten.

“De bekroning tijdens de Surface Design Awards was voor ons een verrassing. We hadden het ‘Soundscapes’ project ingediend om wat extra internationale naambekendheid te halen. Maar nu we als winnaar tussen een reeks grote namen staan, zijn we toch bijzonder fier op deze award. Ze zal ZUMI zeker een boost geven in onze verdere internationalisering”, besluiten Stephan Mees en Tony Decavele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier