Bedrijf investeert in nieuwe voorraadtank voor 30 ton vloeibare chocolade

Redactie KW

Bij chocoladeproducent Vandenbulcke in Heule is dinsdag een nieuwe voorraadtank geïnstalleerd, goed voor 30 ton vloeibare chocolade

Het Heulse familiebedrijf Vandenbulcke – in 1949 opgericht en vooral bekend om de pralines, zeevruchten en truffels – is in volle uitbreiding. Dinsdag werd in het bedrijf in de Oude Ieperseweg een nieuwe voorraadtank geïnstalleerd. “We hadden al vier tanks maar dit is de grootste: goed voor 30.000 kg vloeibare chocolade”, zegt ploegchef Jasper Soubry. “De tank wordt gevuld met melkchocolade. Op die manier kunnen we voldoen aan de steeds grotere vraag en ook het drieploegenstelsel beter organiseren. Sinds vorig seizoen is er ook een nachtploeg aan de slag. Dat betekent dat we hier tijdens het seizoen – van eind juni tot februari – met meer dan dan 70 medewerkers actief zijn.”

Philippe Vandenbulcke, Geert Vercamer, Luk Vandenbulcke, Bert Vandenbulcke en Jasper Soubry.
Philippe Vandenbulcke, Geert Vercamer, Luk Vandenbulcke, Bert Vandenbulcke en Jasper Soubry.© GF

Vandenbulcke produceert chocoladevarianten: pralines, zeevruchten, truffels, bosnootjes, paaseitjes, … voor binnen- en buitenland. “Van Nieuw-Zeeland tot de Verenigde Staten en China. Ons product is bekend in meer dan 40 landen over de hele wereld. Vorig jaar produceerden we meer dan 1.000.000 kg pralines. De komende jaren wordt dat aantal nog uitgebreid. Een vijfde tank is dus meer dan welkom.” Het gaat om een investering van om en bij de 85.000 euro.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier