Baziel De Zutter neemt bekende zuivelhandelJozef Van Bruwaene over

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Landbouwer Baziel en zijn vrouw Veronique uit Kanegem nemen het zuivelbedrijf over om zo een mooie traditie verder te zetten. Het logo en de recepten blijven behouden.

“Jozef oefende het beroep zelf 30 jaar uit nadat hij de zaak overnam van zijn vader Omer. Hij was de laatste jaren echter op zoek naar een overnemer. Enkele weken geleden kwam ik Jozef tegen op de markt en sprak hem erover aan. Achteraf kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik eens wou samen zitten. De uitkomst van het gesprek is gekend. Nu neem ik, samen met mijn vrouw Veronique, de zuivelverwerking over en de kleinhandel van aardappelen op de markten in de regio”, legt Baziel uit. “Volgende week start de productie weer in Tielt om dan naar de zomer toe volledig te verhuizen naar Kanegem. Hier maken we nu alles klaar om de machines te kunnen installeren en te voldoen aan de voorschriften rond hygiëne.”

Thuiswinkel open

“We nemen de thuisronde niet over, maar Jozef en Marie-Christine houden hun thuiswinkel weer open op donderdag- en vrijdagnamiddag van 14 tot 18.30 uur tot aan de verhuis naar Kanegem”, klinkt het. “Op vrijdag 19 december zullen we voor de eerste keer op de markt staan in Oostrozebeke. Op zaterdag 20 december staan we op de Korenmarkt in Izegem en om 14 uur op de Boerenmarkt van Tielt.” (AVK/Foto RN)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier