Rubriek Economie

Bart Tommelein effent pad voor meer zonnepanelen op overheidsgebouwen

21/10/16 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:24

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein laat het programmadecreet aanpassen zodat overheidsdiensten vrijuit zonnepanelen op hun dak kunnen leggen.

Bart Tommelein effent pad voor meer zonnepanelen op overheidsgebouwen

Totnogtoe vreesden ze daardoor extra belasting te moeten betalen.

Bart Tommelein kondigde eerder al aan zonnepanelen te willen zien op zoveel mogelijk overheidsgebouwen. De overheden vrezen echter de vrijstelling op de grondbelasting te verliezen, omdat hun grond vanaf dan iets opbrengt. De drempel werd nu weggewerkt.

De minister denkt in de eerste plaats aan militaire kazernes, gerechtsgebouwen, politiekazernes en gevangenissen. Naast zonnepanelen wil hij graag ook windmolens zien verrijzen waar dat mogelijk is.

"Het is niet voldoende burgers of bedrijven te zeggen wat ze moeten doen, de overheid moet zelf het goede voorbeeld geven", vindt de Open VLD'er. De overheidsdiensten kunnen hun daken of terreinen ook ter beschikking stellen van bedrijven of coöperatieven.

(BELGA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: