Barco op overnamepad in Canada

© BELGA
Redactie KW

Barco, producent van onder meer projectoren, heeft er een productieve week op zitten op economische missie met prinses Astrid.

Het bedrijf draait al een jaaromzet van 50 miljoen euro in Canada, maar is op zoek naar uitbreiding. De afgelopen week werden gesprekken gevoerd met vier kandidaat-bedrijven ter overname.

Barco nam vorig jaar X2O Media in Montreal over en vervijfvoudigde daarmee zijn aanwezigheid in Canada. Het bedrijf bouwde onder meer de emergency control room op de luchthaven van Vancouver en hielp het Vancouver Aquarium met een 360 graden-projectie die de bezoekers onderdompelt in de onderwaterwereld.

“Een bedrijf als Barco toont dat we de juiste keuze hebben gemaakt door naar Canada te komen“, zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). “Voor de audiovisuele sector vormen British Columbia en Alberta een soort Silicon Valley.”

Barco zelf bevestigt de overnamegesprekken, in de sector van beeldtechnologie en content management, maar wil nog geen concrete informatie kwijt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier