Bar ChiQ wil nieuw leven brengen in voormalig Brugs danscafé L’amaral

Redactie KW

Een klein jaar nadat danscafé L’amaral in de Kuipersstraat in Brugge sloot, meldt er zich een nieuwe uitbater.

Dieter Depuydt (43) heeft al heel wat strepen in de horeca verdiend. Jarenlang werkte hij als kok in de Steenstraat 79. Ook runde hij een tijdlang de broodjeszaak De Pauze in Sint-Kruis. In Lamusee, ooit gelegen op de site van Oud Sint-Jan, organiseerde hij r&b-parties onder de noemer Baby Got Back.

In november 2015 opende hij samen met Dylan Deprest (23) Club D, het danscafé in de Kuipersstraat 13. Uit die uitbating stapt hij nu om een eigen zaak te beginnen. “Dylan en ik gaan in de beste verhouding uit elkaar,” zegt Dieter. “Alleen wil ik de opportuniteit van een eigen zaak met beide handen grijpen.”

Happy jonge vrouwen

Dieter Depuydt sloot een huurovereenkomst met brouwerij Haacht, die eigenaar is van het gebouw waar zich tot voor een jaar het danscafé L’amaral in bevond. Dit pand bevindt zich schuin over Club D in de Kuipersstraat 10, in het hart van uitgaans-Brugge. Na ingrijpende renovatiewerken, waarbij hij zelfs de bestaande bar zal uitbreken om over meer ruimte te beschikken, hoopt hij begin of midden april Bar ChiQ te kunnen openen. Volgens Depuydt zal de naam ook de lading van zijn zaak dekken. “Met mijn concept wil ik stijlvolle uitgaanders met klasse laten genieten en hen een goed gevoel bezorgen. Gratis hapjes en tapas moeten hierbij helpen”, legt hij uit.

Bar Chiq zal op woensdag en donderdag open zijn van 16 uur tot 1 uur en op vrijdag en zondag van 16 uur tot 2 uur. Op zaterdagavond zal Dieter zijn zaak openhouden van 20 uur tot 5 uur ‘s morgens. Met deep en happy house met vocals moet een dj het zwoele nightlifegevoel tot leven wekken. Een portier zal erop toezien dat zowel binnen als buiten alles correct verloopt. “De dj zal muziek draaien waar (jonge) vrouwen zich happy bij voelen. Als zij in je zaak zitten, volgen de mannen vanzelf”, meent hij. “Iedereen moet zich in een ontspannen en veilige sfeer kunnen amuseren.”

(SVV – Foto SVV)