Bar Bernard opent een nieuw bierbedevaartsoord tussen de hoppevelden in Watou

© TP
Redactie KW

Brouwerij St. Bernardus opent een nieuwe vleugel van een 10.000-tal m², verspreid over 5 verdiepen. Op 20 m hoogte prijkt Bar Bernard, die een zicht biedt van 360° op de streek.

“De grondwerken startten een tweetal jaar geleden”, zegt marketingverantwoordelijke Pieter Verdonck. “Het gebouw heeft extra magazijnruimte, een nieuwe brouwerijwinkel en feest-, evenementen- en vergaderruimte. De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling van onze capaciteit.”

Helemaal bovenaan prijkt een rooftopbar en degustatieruimte, die voornamelijk uit glas bestaat en een uitzicht biedt van 360° op Frankrijk en de Westhoek. “Onze Bar Bernard geeft extra uitstraling aan het merk St. Bernardus. Beleving is een grote troef van onze brouwerij. Iedereen is er welkom. We mikken op brouwerijbezoekers en dagtoeristen. De brouwerij is gelegen tussen de Poperingse hoppevelden aan de Trappistenweg in Watou, een prachtige wandel- en fietsstreek. We zijn van plan om vanuit de brouwerij te starten met de verhuur van fietsen. Het reserveren van een fiets, een tafel in Bar Bernard en een kamer in onze B&B kan allemaal online. Bier en toerisme passen hier goed samen.”

Bar Bernard opent een nieuw bierbedevaartsoord tussen de hoppevelden in Watou
© TP

“Bier en toerisme passen hier goed samen”

Steven Meulenaere (33) en Quirina Techel (26) zullen Bar Bernard uitbaten. “We openen nu maandag, op St. Bernardus Dag”, vertelt Steven. “Ik heb mijn Bar Petit Comité in het centrum van Poperinge enkele weken geleden geruild voor deze nieuwe uitdaging. Deze nieuwe locatie is uniek in de streek. We serveren enkel bieren uit ons eigen gamma. Vanaf 12 september gaan er 2 koks aan de slag, die degustatieplanken bereiden met charcuterie, kaas en veggie. Daarnaast bieden we slaatjes en stoofvlees aan. Uiteraard matchen we de gerechten aan bepaalde bieren.”

Bar Bernard opent een nieuw bierbedevaartsoord tussen de hoppevelden in Watou
© TP

De nieuwe bar heeft binnen een 150-tal zitplaatsen. Op het terras kunnen minimum 200 mensen zitten. “En die capaciteit kan gemakkelijk uitgebreid worden. We starten met een team van 7 en zijn open van woensdag tot zondag vanaf 11 uur.”

(TP/foto TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier