Balta ziet pas vanaf zomer beterschap

© BELGA
Redactie KW

Tapijtfabrikant Balta beleeft moeilijke maanden. Hogere grondstofprijzen en negatieve wisselkoerseffecten veroorzaakten eind 2017 de nodige tegenwind en dat zal zeker in de eerste helft van 2018 niet veranderen, zo bleek donderdag bij de voorstelling van de jaarcijfers.

“Na onze sterke resultaten in het eerste halfjaar van 2017, moesten we in de tweede jaarhelft het hoofd bieden aan een zeer uitdagende externe omgeving”, stelt Balta-topman Tom Debusschere. “We verwachten diezelfde tegenwind ook op korte termijn, maar we hebben actie ondernomen rond kosten en productprijzen.”

In de tweede helft van 2018 zou de toestand moeten verbeteren, maar over het volledige jaar zou de ebitda uitkomen ‘tussen 82 en 87 miljoen euro’, klinkt het.

Over heel 2017 boekte Balta een geconcolideerde omzet van 661,3 miljoen euro, bijna een vijfde meer dan in 2016. Dat is onder meer te danken aan de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Bentley Mills vorig jaar. De aangepaste ebitda steeg met bijna 4 procent tot 84,4 miljoen euro, maar organische was er een daling met bijna 6 procent.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier