Badersbond van De Haan eist duidelijkheid over vergunning

Redactie KW

De Badersbond van De Haan, die de stranduitbaters van De Haan en Wenduine groepeert,zit met de handen in het haar.

Voor het eerst in jaren zien de 13 uitbaters hun professionele toekomst onzeker tegemoet. Er is onduidelijkheid over de vergunning, die voor het eerst slechts voor één jaar werd toegekend. Daarenboven zag het er eerder naar uit dat er in beperkte mate drank zou mogen worden verkocht op het strand. Maar die raamverkoop werd zonder veel toelichting van tafel geveegd.

Raamverkoop

De vraag om raamverkoop van dranken mogelijk te maken, staat al jaren op de agenda. Dat het gemeentebestuur niet zomaar toegeeft, begrijpen de uitbaters. “Cocktailbars en eettentjes horen misschien niet thuis in de authentieke kustgemeente maar wat blikjes drank verkopen moet kunnen”, zegt Pieter De Bleecker van de Badersbond. De kustgemeente opteerde er echter voor om vier drankkiosken te plaatsen op de stranden van De Haan en Wenduine. “Dat maakt de strandbeleving in onze familiale badplaats aangenamer”, meent burgemeester Peter Bremersch. “Daar wordt ook sanitair voorzien en iedereen die zich op het strand bevindt, kan er terecht” “De vergunning voor die kiosken is echter zo duur, dat de stranduitbaters hun kans niet kunnen wagen”, meent de Badersbond.

Concessie

Wat de vergunningen betreft zegt burgemeester Bremersch dat de stranduitbaters zich geen zorgen hoeven te maken. “Wij hebben van de Maritieme Afdeling Kust ook maar een concessie gekregen voor één jaar. Van zodra wij een langere krijgen, zullen de vergunningen langer kunnen lopen.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier