AZ Sint-Jan Brugge en AZ Sint-Rembert slaan handen in elkaar op vlak van chirurgie

Redactie KW

Het bestaande samenwerkingsverband tussen beide ziekenhuizen wordt uitgebreid door samen een pool van chirurgen in het leven te roepen.

In 2014 werd al een uitgebreide samenwerking tussen beide ziekenhuizen op poten gezet. Ook op heelkundig vlak zal er vanaf nu heel nauw samengewerkt worden. “Op die manier worden bepaalde medische expertises en bepaalde subspecialisaties aangewend in ons ziekenhuis”, aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur van AZ Sint-Rembert. “Daardoor kunnen we tegemoetkomen aan een vraag van patiënten om dichtbij huis te kunnen blijven en zo weinig mogelijk op verplaatsing te moeten gaan voor medische aangelegenheden.”

Subspecialisaties

De pool Chirurgie zal ervoor zorgen dat chirurgen van het AZ Sint-Jan hun subspecialisaties ook zullen aanwenden in het ziekenhuis van Torhout. De leiding van die vernieuwde pool Chirurgie is in Torhout in handen van diensthoofd Francis Brouns. Dokter Brouns ondervond zelf dat patiënten liefst zo dicht mogelijk bij hun woonplaats in een ziekenhuis terecht kunnen.

“Vaak ook omdat het comfortabeler is voor de familie van de patiënt. Patiënten van AZ Sint-Rembert en patiënten uit het hinterland die liever naar een kleiner regionaal ziekenhuis zoals Torhout komen, kunnen dankzij de pool nu ook op consultatie komen voor elke medische heelkundige pathologie.”

Hoogkwalitatief

Het samenwerkingsverband werkt ook in de andere richting. Zo zijn twee specialisten van het AZ Sint-Rembert nu toegelaten artsen in het AZ Sint-Jan. Volgens dokter Bruno Dillemans, diensthoofd van de pool Chirurgie in AZ Sint-Jan, liepen de contacten tussen beide diensten al langer goed. “Met deze formele samenwerkingsovereenkomst gaan we de lat een flink stuk hoger leggen. Vrijwel alle subdisciplines binnen de algemene heelkunde zullen hoogkwalitatief in beide ziekenhuizen aangeboden worden.”

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier