AZ Groeninge in Kortrijk pakt uit met supermarkt

© BELGA
Redactie KW

Op 1 maart opent op de site van AZ Groeninge, campus Kennedylaan een supermarkt: Carrefour Express is de opvolger van Shop2Be en vestigt zich in de galerij.

“Het productgamma wordt aangepast aan het ziekenhuis”, stelt Tino Gabriel.

Shop2Be biedt op de campus Kenndylaan van AZ Groeninge al sinds 2012 een gamma aan producten aan, gaande van geschenken en bloemen tot tijdschriften en kranten. De winkel van eigenaar Jan Cottignie is sinds een aantal maanden gehuisvest in een container op het binnenplein, maar daar komt binnenkort verandering in.

“De winkel wordt geïntegreerd in een Carrefour Express die in de galerij van het ziekenhuis komt”, vertelt Tino Gabriel, directeur administratie, ICT en onthaal van AZ Groeninge. “We vonden het als ziekenhuis opportuun om een kleine winkel op de site te hebben en hebben een aanbesteding uitgeschreven. Carrefour won die uiteindelijk.”

Glutenvrij

Jan Cottignie van Shop2Be zal de uitbating op zich nemen. “Ik ben blij dat ik mee voor een Vlaamse primeur mag zorgen. In Wallonië en Brussel zijn er al ziekenhuizen die een Carrefour Express op hun site hebben, in Vlaanderen was dat nog niet het geval. De winkel opent op woensdag 1 maart, nu zijn we nog heel druk bezig om alles in orde te krijgen. Het is een grote shop van 250 vierkante meter, waarvan 165 vierkante meter gereserveerd wordt voor voeding. De resterende oppervlakte wordt ingevuld door pers, geschenken, bloemen, enzovoort. De winkel zal te bereiken zijn via de galerij, maar ook via het ziekenhuis.”

Directeur Tino Gabriel van AZ Groeninge en Jan Cottignie. (Foto JVGK)
Directeur Tino Gabriel van AZ Groeninge en Jan Cottignie. (Foto JVGK)

Het aanbod producten wordt wel lichtjes aangepast. “Dat is in functie van het ziekenhuis”, legt Tino Gabriel uit. “Het gamma moet aansluiten. Daarom zullen er geen sigaretten of sterkedrank verkocht worden.” Jan Cottignie: “Bovendien zullen we een groot assortiment aan glutenvrije en suikervrije producten hebben. Verder zullen de bezoekers ook bioproducten kunnen kopen.”

De winkel focust op patiënten en bezoekers, maar ook op medewerkers. “Zij kunnen hier voor of na het werk boodschappen doen. We zullen driemaal daags brood afbakken, er zullen dagverse slaatjes in de rekken liggen en we zullen ook kip aan het spit of ribbetjes verkopen.”

7 op 7

“Naast medewerkers van AZ Groeninge mikken we op mensen die op het Kennedypark en Beneluxpark werken. Nu al komen velen van hen langs om bijvoorbeeld een aangetekende zending op te halen en straks zullen ze dus ook inkopen kunnen doen bij ons.”

Carrefour Express zal vanaf 1 maart op weekdagen open zijn van 6.30 uur tot 20 uur. Op weekenddagen is dat van 9 uur tot 19 uur. Op 1 maart krijgt elke bezoeker een hapje en een drankje van 14 uur tot 18 uur tijdens de officiële opening.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier