AZ Delta: “bouwwerken nieuwe campus wél op schema”

Bedrijfskundig directeur Herman Annaert van AZ Delta. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De bouwwerken van de nieuwe ziekenhuiscampus van AZ Delta hebben de voorbije drie jaar amper vertraging opgelopen. Dat zegt bedrijfskundig directeur Herman Annaert.

Eind 2012 werd de eerste steen gelegd aan het op- en afrittencomplex van de E403 en na drie jaar boordevol bouwwerken zit alles nog perfect op schema. “Natuurlijk hebben we enkele kleinere obstakels moeten nemen, maar dat is bij elk bouwproject zo”, zegt bedrijfskundig directeur Herman Annaert.

Herman Annaert benadrukt dat de ruwbouwaannemer de voorziene termijn zal halen. “In mei of juni zullen die werken afgerond zijn”, stelt hij. “Alle contracten met de uitvoerders zijn tot in de puntjes nageleefd. De geruchten dat het nieuwe AZ Delta een fikse vertraging zou hebben opgelopen, kloppen van geen kanten.”

“En ook de roddel dat de campus aan het verzakken is, is compleet uit de lucht gegrepen. Momenteel is het complex zich aan het ‘zetten’, zoals elk gebouw dat doet. Er steken meer dan 2.000 betonpalen in de grond, van verzakking kan dus geen sprake zijn.”

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier