Awards voor lokale inzet in Kuurne

© NSK
Redactie KW

Herenkledij Charden, Grootkeukens Bossuyt en Bouwmaterialen Beeuwsaert zijn tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de plaatselijke bedrijven in de prijzen gevallen.

De vele aanwezigen werden verwelkomd door schepen van Economie Johan Bossuyt. “Ik ben tevreden over de uitstekende samenwerking tussen Unizo, het Bedrijvenpark BPKN, het Braderiecomité en de handelaars”, vertelde hij. “We willen een ondernemingsvriendelijke gemeente zijn. De toegang tot het Bedrijvenpark met een betere verbinding van op de Ringlaan R8 is gerealiseerd. Het kruispunt Industrielaan/Noordlaan wordt aangepakt met ruime aandacht voor de veiligheid van de fietsers en vlotte bereikbaarheid van de bedrijven. De verkoop van de 22 hectaren uitbreiding verloopt vlot en met de leegstand van de bedrijven loopt het niet zo een vaart. We willen werken aan het imago van de internationale bedrijven, die soms lokaal niet zo bekend zijn. Ook werken we aan de veiligheid met preventie via de mobiele ANPR-camera en nummerplaatherkenning.”

Drie winnaars

Daarna was het tijd om de jaarlijkse awards uit te reiken. Het Braderiecomité van voorzitter Benedikt Devos reikte die voor ‘de mooiste etalage’ uit aan Mientje Delmote van Herenkledij Charden in de Kerkstraat. De andere genomineerden waren damesboetiek Lady L van Tanja Lietaert en Lingerie Allure van Laetitia Depla.

Het Bedrijvenpark BPKN reikte de award voor ‘bedrijf van het jaar’ uit aan Steven Bossuyt van Grootkeukens Bossuyt. Dit bedrijf won met een miniem verschil van vier stemmen van Elektro en HiFi Wynant Broekaert van Johan en Alexander Gaillez. De andere genomineerde was het ventilatiebedrijf Ventilair.

Unizo Kuurne reikte de award voor ‘Kuurne versterkende onderneming’ uit aan David Beeuwsaert van Bouwmaterialen Beeuwsaert dat zich aan de Brugsesteenweg op de terreinen van de vroegere firma Fenaux vestigde. De andere genomineerden waren Brouwerij De Meester van Dirk De Meester uit de Sint-Michielsweg en Optiek Devriese van Wim Devriese en Lien Defoort aan de Eisenhowerstraat/Vlaskouter.

(JPDK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier