Avelgemse slagerij heropent minder dan jaar na verwoestende brand

© NDZ
Redactie KW

Acht maanden na de brand die de vorige slagerij compleet vernielde, heropende slagerij Jeroen en Joyce, in de Oudenaardsesteenweg.

“De heropening is het resultaat van maanden keihard werken. Zo heb ik zelf in grote lijnen het interieur van de nieuwe winkel uitgetekend en hielp ik overal waar het kon mee tijdens de werken”, vertelt slager Jeroen Lievens. Net voor de eindejaarsfeesten – nog geen twee maanden na de brand – kwam er een tijdelijke heropstart in een pop-upslagerij achteraan de zaak.

“Dat bleef zo tot een week of zes geleden, toen we noodgedwongen even moesten sluiten om de nieuwe slagerij volledig af te werken. Die is nu een derde groter qua oppervlakte, zodat we onze klanten een nog ruimer assortiment kunnen aanbieden. De heropening gaat ook gepaard met personeelsuitbreiding: zo wierven we recent een chef-kok aan die vooral de bereide gerechten en traiteurservice voor zijn rekening neemt. Ook het team breide uit met een extra verkoopster en een poetsvrouw. Jobstudenten die willen werken tijdens weekends en vakanties, mogen altijd contact opnemen. Bij de inrichting van de slagerij en atelier kozen we resoluut voor transparantie: we hebben geen geheimen, de klant mag bij ons alles zien”.

Dankbaar

Wanneer de klant de winkel binnenkomt, vallen meteen de karkassen van runderen die achter glas in de koelruimte hangen. “Deze blijven twee tot drie weken hangen in de koelcel, omdat al het vocht eruit moet voor het vlees verwerkt en verkocht wordt. Op die manier krijgt de klant een biefstuk die in de pan mooi bruin bakt met een perfecte smaak”, licht Jeroen toe.

“We willen graag iedereen bedanken die de voorbije maanden in ons bleef geloven en ons gesteund heeft tijdens één van de moeilijkste periodes uit ons leven. Ook de burgemeester en het gemeentebestuur van Avelgem willen we nadrukkelijk bedanken voor hun steun en medewerking”, klinkt het nog. (NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier