Ardooise tuingereedschapsproducent De Pypere neemt sectorgenoot Polet over

Redactie KW

Icarus Invest, de holding achter De Pypere, heeft vorige week sectorgenoot Polet Quality Tools overgenomen. Dat blijkt woensdag uit een mededeling van beide ondernemingen.

De groep Icarus Invest is al sinds 1999 actief op de markt van het tuin- en bouwgereedschap. Dat gebeurde toen dankzij de overname van de vooral in West-Vlaanderen bekende onderneming De Pypere uit Ardooie. Nu komt ook Polet, de marktleider in de rest van Vlaanderen, onder dezelfde holding terecht.

De twee ondernemingen waren al langer in gesprek met elkaar over een overname. Het proces kwam evenwel in een stroomversnelling terecht omdat er ook buitenlandse interesse was voor Polet. Vorige maandag werd dan een handtekening gezet onder de documenten waarin de overname wordt geregeld. “Met de overname onderstrepen beide merken duidelijk de ambitie om hoogwaardige kwalitatieve producten in België te blijven produceren”, luidt het in het persbericht.

Voor de klanten zal de overname niets veranderen. “Alle contactpersonen blijven dezelfde”, zo wordt benadrukt. Volgens Frederique Devos van Icarus Invest zullen door de overname bovendien geen banen verloren gaan.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier